tisdag 27 november 2018

Människokroppen fysiologi och anatomi

Principerna för hur processerna i kroppen regleras är emellertid ganska lika, och huvuddragen i vår anatomi och fysiologi , lätta att förstå. Denna andra utgåva är omstrukturerad och har nya och reviderade illustrationer. Vi har fyrtiotusen miljarder självständiga celler som bildar en helhet i en kropp! Människans fysiologi är ofattbart komplicerad.


Den riktar sig också till vårdpersonal i praktiskt arbete och vårdpersonal i vidareutbildning.

Boken ger grundläggande förståelse av kroppens uppbyggna fyriologiska principer och organens funktioner. För att få en översikt över hur kroppen är uppbyggd och hur den fungerar rekommenderar vi att du innan kursen börjar läser kapitel ”Basfakta om kroppen. Hur kroppsdelarna sitter ihop”, i ”Kom igång med anatomi och fysiologi för sjuksköterskor och annan hälso- och sjukvårdspersonal” (Garrett, L.K.).


Då är den här kursen i anatomi och fysiologi för dig. I delkursen i anatomi får du kunskap om skelett, skelettmuskulatur och rörelseapparat. Delkursen i fysiologi tar upp kroppens funktioner i celler, vävnader, organ och olika system, som nervsystem och hormonsystem.


Anatomi och fysiologi.

Att fördjupa sig i den mänskliga anatomin och fysiologin kommer hjälpa dig förstå hur kroppen fungerar. Du kommer lära dig mysterierna i varje system och organ i kroppen. Vi ska ta en resa genom hudens vävnader och funktioner, där vi lär oss om oegentligheter och hur man förbättrar hälsan – och livet. Kalcium gör vävnaden mycket hård och tryckfast.


Kollagenet å sin sida ger benvävnaden dess böj- och draghållfasthet. Den benvävnad som finns på ytan är packad väldigt tätt, denna kallas för kompakt benvävnad. Inne i benen har benvävnaden en annan form och påminns av en svamp med många hålrum, denna kallas för spongiös.


Här hittar du mängder av information om anatomi och fysiologi. Din kvalitetssäkra kunskapsbank! Ett stort antal hänvisningar knyter ihop kapitel och ämnesområden.


Nu kommer arbetsboken i ny upplaga. Grundläggande medicinsk terminologi. Logga in för att reservera. Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek.


Frågesport, allmänbildning och tävling.

Sjaasta Egil Haug, Jan G. Vi finns till för att hjälpa studenter att spara och tjäna pengar på sin kurslitteratur samtidigt som vi tillsammans gör miljön en tjänst. Impulserna förmedlar olika typer av information till och från hjärnan. Hjärnan styr kroppen Hjärnan består av stora och lilla hjärnan samt hjärnstammen.


Knappt använda, i nyskick. Den högra delen tar upp syrefattigt blod och sedan pumpas vidare till lungorna. I den vänstra sidan tas syrerikt blod från lungorna och sedan ut i kroppen.


Fysiologi Är läran om organens och kroppens normala funktioner fysiologi kommer man att gå igenom impulsledning, bakgr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg