onsdag 21 november 2018

Lycka är att

Boka Lyckås Gård och spara upp till med Agoda! Det finns bara en väg till lyckan , och det är att sluta bekymra sig över förhållanden som det inte står i vår makt att ändra. Epiktetos ( - 1) Det finns en lycka i livet som inte kan vändas till sorg: Det är att du glädjer en annan, det är den enda glädjen.


Där är alla experter överens, att slösa tvåtusen timmar av oåterkallelig livsti varje år, på ett jobb du hatar, är ren idioti. Det är ironiskt att vi värderar lycka så högt men ändå behandlar det som någonting slumpmässigt som bara dyker upp.

Att vara lycklig är att sluta ögonen och inte önska sig något mer. Man måste sluta att mäta lycka efter hur mycket pengar man har, vad man har och det man inte har. Den mäts istället i de små sakerna i livet som förändrar ens värld. Lycka är nära kopplad till att finna din väg.


Bucay är en del av den nya tankeskolan om personligt välmående, och tror att lycka har mycket att göra med att finna sin väg. Lycka handlar inte om att komma till en specifik plats, utan om att gå i rätt riktning. Att kunna göra som du vill är frihet.


Att göra vad du vill är lycka.

Frank Tyger ”Jag har lärt mig att människor glömmer bort vad du sa, att de glömmer bort vad du gjorde, men att de aldrig glömmer hur du fick dem att känna sig. Det finns inget som säger att ett visst antal vänner är avgörande för vår lycka utan att det snarare är relationernas kvalitet som är av betydelse. Att omge sig med människor som är positivt lagda kommer att göra dig gladare. Det är också viktigt att du känner att relationen känns givande och är utvecklande. Om det är något som alla människor på jorden har gemensamt så är det strävan efter att vara lycklig.


Frågan är bara hur vi blir det. Egentligen vet vi det redan: Lyckan finns bara här och nu, i goda nära relationer, i själva strävan mot meningsfulla mål, inte i ett avlägset ”sedan”. Men det går att lära sig bli nöjd med det som är , menar filosofen Bengt Brülde som forskar om lycka. Men därmed är Gustav B:s goda lycka slut.


Samma lycka denna gång och nu kom det också ett meddelande om att jag inte fick fler chanser. Sverige har inte alls haft någon lycka där. Jag hakade fast den i samma lycka som Markus knutit ihop tidigare. På en lycka som doftar ljuvligt av hägg och som badar i gyllene solljus möter vi. Detta är något man finner i sig själv, genom att vara nöjd över den man är.


Deepak Chopra tar ståndpunkt i Buddhas filosofi och menar att den biologiska hjärnans grundinställningar, att se möjligheter istället för nackdelar, är en stor orsak till att vi finner lycka. Citat om lycka och vad lycka är “Det är så svårt att glömma smärta, men det är ännu svårare att komma ihåg underbara tider. Mahatma Gandhi “Räkna din ålder med dina vänner, inte år.

Vi har inget ärr från glädje. Redan på de gamla grekernas tid med Aristoteles i spetsen, menade man att lycka är njutning kopplat till livskvalitet och mening. Paul Dolan är ledande inom studier kring lycka och professor i beteendevetenskap. Enligt honom är vägen till lycka för kvinnor inte att gifta sig med en man och skaffa barn, snarare tvärtom.


Han menar att kvinnor som lever ensamma och utan män lever längre och är lyckligare än resten av befolkningen. Helt plötsligt och oväntat kände jag en enorm glädje. Det var som att kroppen rann över av glädje och jag började skratta från ingenstans. Artikelserien om positiv psykologi har väckt många reaktioner – från misstänksamhet mot själva begreppet till funderingar om hur man kan finna en högre livstillfredsställelse i vardagen.


Tack vare detta är våra väggord väldigt enkla att sätta upp. Trots att vi tillverkar först när du beställer skickar vi din order inom 0-arbetsdagar. Våra väggord är speciellt framtagna för att enkelt kunna placeras på de allra flesta ytor såsom väggar, möbler, fönster m. Väggordet är tillverkat i självhäftande vinyl av god. Grön Lyckas naturkosmetik är växtbaserad och vi är måna om att majoriteten av innehållet är just det för att få optimal terapeutisk effekt.


Vi använder oss inte av tvättaktiva ämnen (SLS, SLES), parabener, GMO eller mineraloljor. Glitter och mica är utan plast, ej testat på djur och självklart etiskt anskaffat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg