fredag 16 november 2018

Vindskiva trä

Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! De flesta tak är dessutom försedda med en så kallad vattenbräda.


Denna bildar ett slags tak över vindskivan och takkanten som ger ytterligare skydd mot inträngande fukt. Bakom vindskivan sitter det oftast en trekantslist. När du byter ut de gamla vindskivorna bör du även kontrollera att trekantslisten är i bra kondition. Anslutning av kyrkspån till vindskiva kan även utföras med överliggande spån eller speciellt utformade vindskivespån.


Finsågat virke vänds med den finsågade ytan utåt. Vindskivan spikas i takpanelen med stöd av en trekantlist. Bredare vindskiva kan utföras av spontat virke eller av bräder på förvandring.


Den första brädan till vindskivan hålls upp så att den stöter an mot teglet. Då blir det lättare att placera den helt rätt. Börja med att göra fast den på mitten. Och drar man en skruv genom takläkten in i vindskivan kan du vara säker på att den sitter ordentligt fast. Sedan är det dags att sätta dit vattbrädan.


Denna är till att förhindra att vattnet rinner ner mellan fasad och tak. Ska den vara i trä så var lika noga med vinkeln i nock, så att det blir riktigt tätt. Måla nu allt trä en till två gånger i täckfärg. Alltid med snabb leverans!


Vindskiva trä

Professionell rådgivning. Har köpt lagom höga vindskivor 22x1samt vindskiveplåt enligt bild. Nu blir jag dock osäker på hur jag skall montera denna typ av vinklad vindskiveplåt, se bild nedan. Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor. Då våra Hur gör snickaren-filmer är flera år gamla, finns det.


Framsidan behöver bara slutstrykas, sedan klarar vindskivan väder och vind i många år. Vi gör jobbet direkt efter hyvling i sluten miljö för att målningen alltid ska ske på en färsk och absolut ren träyta. Här visas principlösningar och typdetaljer för tak på underlag av träpanel – underlagsspont – med taktäckning av tegelpannor, betongpannor, skyddsbelagd.


Vindskiva trä

Köp vindskivor på Byggmax. Plåten är svensktillverkad och klarar det tuffa skandinaviska klimatet. Vindskiveplåten monteras på husets vindskivor och täcker skarven mellan tak och vindskiva och skyddar på så sätt både skarven och vindskivorna från regn och snö. Förr spikades ofta en bräda ovanpå vindskivan som skydd. Den kallades vattbräda eller vattenbräda.


Våra byggprodukter baseras på starkt, norrländskt kvalitetsvirke. Därför är Martinsons en välkänd och uppskattad kvalitetsstämpel i byggvaruhandeln. Måttanpassade konsoler, staket och räcken med snickarglädje. Som en av Sveriges ledande träförädlingsindustrier har Martinsons utvecklat produkter som har skapat ett ökande intresse för trä som byggnadsmaterial. XL-BYGG är en kedja av närmare 1fristående bygghandlare över hela sverige.


Vindskiva trä

Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg