tisdag 28 augusti 2018

Järnsulfat ferrogent

Järnsulfat ferrogent

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. FerroGent uppmuntrar gräsarter med finare grässtrån. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar. Säkerhetsdatabladet hittar du här.


Ferrogent bättre än andra mossmedel till trädgården? Då man har fått nog av mossan så vill man förstås ha den allra bästa mossbekämpningen som finns på marknaden. Utrym i enlighet med rutiner vid brand.


Flytta behållare från brandplatsen om detta kan ske utan risk. Undvik inandning av rökgaser. Vid all brandbekämpning bör adekvat skyddsutrustning användas. Särskilt det där med att vattna ut medlet lät intressant.


Jag brukar inte ha problem att sprida granulat tillräckligt jämt men det var helt annorlunda med järnsulfat. Att det skulle vara lugnt väder, var en självklarhet men att vindstilla inte var stilla nog, visste jag inte. Möjlighet finns även att köpa järnsulfat med högre koncentration som främst används som grisfoder, men som även i utspädd form kan användas på vanliga gräsmattor.


Det förekommer två typer av järnsulfat naturligt i naturen. Om du har mossa i gräsmattan bör du använda ett bekämpningsmedel t. Weibulls Stoppar mossa eller Tergents MOSS NIX. Använd alltid en spridarramp till vattenkannan. Allt till ditt byggprojekt.


Idag så finns det olika produkter med järnsulfat som är till för att få bort mossa i gräsmattan. Handla tryggt online hos Bolist. Att man kan använda järnvitriol eller järnsulfat mot mossa är numera känt. Det här är ett medel som mossan avskyr, men som gräset mår riktigt bra av.


Kan lösas i vatten eller spridas i fast form. Lätt att sprida ut med en handcentrifugalspridare. Jag tycker personligen att man ska undvika att sprida kemikalier i naturen. Mossa i gräsmattan är nog något man får lära sig att leva med om det inte är tillräckligt ljust eller om gräsrötterna inte får tillräckligt med syre. Detta är ett medel som mossan avskyr, men som gräset mår riktigt förträffligt av.


Vattna ut och sedan svartnar mossan. Därefter är det viktigt att återställa Ph-värdet, det vill säga den försurning som järnsulfaten orsakar. Järnsulfat har ingen långtidsverkan - mossan kommer snart igen.


Gödsla då med Algomin gräsgödsel. Här kan Du köpa ett brett sortiment av kvalitetsprodukter till rätt pris. Användning Relevanta identifierade användningar av ämnet eller blandningen: Järnstillskott för odlingar och gräsmattor, samt i djurfoder.


Järnsulfat ferrogent

Att själv köpa järnsulfat (om du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett bra tips) kostar dessutom en bråkdel av mossmedel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg