tisdag 7 augusti 2018

Bipolär symptom test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Men bipolär sjukdom är inte en sjukdom du ska försöka diagnostisera dig själv med. En korrekt medicinsk diagnos måste du få av en läkare. I guider som den här finns listor med symptom och riskfaktorer. På internet finns ett antal webbplatser som hävdar att de kan hjälpa dig att bedöma din egen eventuella bipolaritet.


Svarar du ja på fler än hälften av påståenden kan du lida av manodepressivitet.

Däremellan kan du må bra och leva som vanligt. Du som har bipolär sjukdom behöver söka vård eftersom sjukdomen kan göra att du ibland mår mycket dåligt. Du kan få behandling som hjälper dig att må bättre. Om du svarar ja på sju eller flera av följande frågor (och symtomen innebär påtagliga problem för dig) kan du lida av bipolär sjukdom.


De ser ofta mer än man tror. Har man misstankar om att man är bipolär är det viktigt att få kontakt med en psykiater, som gör en utredning. Man behöver medicin för att kunna fungera, när man har bipolär sjukdom.


Detta är en nyhetsartikel.

Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Det finns heller inga enkla test att göra för att ställa diagnos. Diagnosen består i en längre utredning som görs av läkare.


I första hand består diagnostiseringen i observationer av och samtal med patienten. Förekomsten av bipolär I med depression och mani någon gång i livet är ca av befolkningen. De övriga bipolära diagnoserna är vanligare och olika undersökningar tyder på att det är 2- av befolkningen som har någon av dem. Symptom för manodepressiv och bipolär är främst förändrad aktivitetsnivå och sinnesstämning.


Etiologin till bipolär sjukdom är inte känd. Uppskattningsvis är det genetiska bidraget till bipolär sjukdom 54–6. Om en person har en förstagradssläkting med bipolär sjukdom löper den personen gånger högre risk att drabbas själv jämfört med gemene man.


Just nu forskas det mycket om de genetiska orsakerna till bipolär sjukdom. Det är känt sedan länge att ärftligheten för bipolära syndrom är hög, men det har varit svårt att hitta orsakerna bakom. Skälet är att bipolär sjukdom, precis som exempelvis diabetes och högt blodtryck, är en genetiskt komplex sjukdom.


I stället baseras diagnosen på din sjukdomshistoria. Om du tror att du kan lida av bipolär sjukdom så kan du få hjälp genom kontakt med en psykolog via formuläret här på sidan. Lider du av olika faser av depression, nedstämdhet och apati varvat med extremt gott självförtroende, enorm energi och kreativitet?


Det kan vara tecken på bipolär sjukdom eller depression.

Bipolär test – se om du ligger i riskzonen. Dessa är påfrestande både för den drabbade och för omgivningen. Viktigt i diagnostiken är att bipolära sjukdomar har en episodisk prägel och att beteendet i episoder tydligt skiljer sig från barnets vanliga beteende. Psykosen kan vara det huvudsakliga problemet, eller en del av en annan sjukdom. Till exempel är det vanligt med psykotiska symtom vid bipolär sjukdom.


De förekommer också vid depressioner och i samband med vissa demenssjukdomar. Det innehåller frågor och tar inte mer än - minuter. Svara så sanningsenligt som möjligt, välj det svaret som passar bäst. Vi sparar inga personliga uppgifter.


Test – är du deprimerad?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg