torsdag 23 augusti 2018

Få bort möss inomhus

Jämför produkter inom data och tillbehör. Hitta lägst pris på hos Pricerunner. Möss - Bli av med möss i huset! I värsta fall kan skadan ge upphov till brand. Rått- och musgift används nästan enbart utomhus, men man måste ändå räkna med att förgiftade möss kan ta sig in i byggnaden.


Eftersom giftet inte dödar omedelbart kan mössen söka sig till de mest oåtkomliga platser inomhus för att dö.

Risken för att kadavren då avger en besvärande stank är stor. Råttor och möss väljer gärna att flytta inomhus nu när hösten närmar sig och det börjar bli kallare. De senaste åren har ökningen av råttor i Sverige varit explosionsarta både i stan och på landet.


Råttorna orsakar troligen skador för miljontals kronor, säger skdedjursexperten Håkan Kjellberg på Anticimex. Så håller du huset fritt från möss och råttor. Det är inte bara människor som gillar att vara inomhus när hösten och vintern är här. Här får du råd och tips hur du blir av med dem. Likaså vedstaplar eller utemöbler när fasad bör undvikas då mössen kan använda dessa för att klättra till öppningar högre upp i huset.


Mata inte fåglar eller husdjur nära huset och om du gör det se till att få bort spill och rester efteråt.

Bekämpa möss och råttor med ultraljud och effektiva fällor. Vi har elektriska fällor som kan fånga flera möss och råttor innan tömning och ultraljudsfällor som skrämmer bort gnagare utan att skada dem. Under vinterhalvåret kan möss och andra smådjur från skogen dyka upp i hopp om att få övervintra i ditt varma hus. Med hjälp av Anticimex ger vi dig de bästa tipsen för att råda bot på problemet. Så här blir du av med mössen inomhus.


Råttfällor är väl det bästa, även om det är lite otäckt (enl mig) att tömma dem. Undvik gift, eftersom en död mus luktar. Vet att vi hade möss inomhus när jag bodde hemma, och de hade tagit sig in via små hål i huset. Det här kan man göra inomhus för att minska risken för att få in möss : Håll uppsikt på vinden.


Kartonger med kläder är utmärkta boplatser. Placera kartonger på hyllor. Kontrollera luftningsrör från toaletten upp till vinden. De kan fungera som entre för gnagare. Se till att mat inte ligger framme.


Se också till att det är uppröjt i trädgården och på eventuella vägar runt huset – möss och råttor tycker inte om öppna områden men älskar alla vinklar och vrår som de kan krypa in i. Om du åtgärdar dessa problem så snabbt och effektivt som möjligt bör du kunna hålla huset fritt från möss och råttor. Ta hand om dina krukväxter och plocka bort vissna löv och skräp - det kan nämligen locka till sig insekter som i sin tur drar till sig spindlar. Städa även utanför huset - ta bort lövhögar, ved och växter från väggen så håller du borta spindlar, insekter, möss och råttor.

Skippa utomhusbelysningen. Insekter drar sig till ljuset. Tips: Ta helst bort boet så tidigt som möjligt på säsongen, då innehåller det bara en drottning och eventuellt larver. Täck över sötsaker och kött utomhus för att inte locka till dig getingar. Att få in möss i huset kan vara riktigt besvärligt.


Förutom att de kan gnaga på elsladdar och isoleringsmaterial, gillar de att röja runt i skafferiet eller fläcka ner sängkläder med urin. Några råd för att slippa råttor och möss : Täck igen hål där mössen kan komma in. Håll koll på vinden och i källaren. Håll gräsmattan kortklippt och få bort växtlighet närmast fasaden.


Täta alla möjliga små passager in till fastigheten. Städa bort bråte utanför fastigheten som ger råttan en fristad. Ta bort onödigt bråte. Låt ingen gammal mat ligga framme.


Här på skadedjursbekämpning. Vi har många års erfarenhet att arbeta mot skadedjur och tusentals nöjda kunder. Tips för att få bort möss och. Få bort möss i väggen. Fick tre matiga fina möss ute idag,.


Jag har lyckats fånga möss hittills och inga oljud har hörs inomhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg