fredag 18 september 2015

Svart mamba australien

Stort sortiment av underkläder för alla tillfällen. I alla olika färger och mönster. Vi skräddarsyr drömresan till Australien. Missa inte chansen, boka nu!


Namnet kommer från den svarta färgen på insidan av munnen, och ett enda bett innehåller tillräckligt med gift för att döda mer än personer.

Den svarta mamban har fått sitt namn efter färgen på sitt kolsvarta gap, som tillsammans med en högljudd väsning är avsett att skrämma bort fiender på den södra och östra savannen. Om ormen känner sig hotad eller överraskad så hugger den gärna omkring sig, och den är känd för att bita upp till tolv gånger under ett angrepp. Många ormexperter anser att svart mamba kan vara världens mest aggressiva orm, eftersom den har visat tendenser att attackera utan att ha varit provocerad. När den är i attackposition breder den ut sin hals, väser högt samt visar sin svarta mun och sina dödliga tänder. Den håller till på savanner eller i klippor i södra Afrika.


Tigerorm - Australien. Den trivs bäst i det varma klimatet i södra, östra och västra Australien.

Bland världens allra mest giftiga ormar kan nämnas kungskobra, svart mamba och australiensisk inlandstaipan. Inlandstaipanen är sannolikt den allra giftigaste ormen, den är gul till brunaktig men skall inte förväxlas med Brown snake som är en annan mycket giftig art förekommande i Australien. Detta är utan tvekan snabbt!


Längre sträckor kan den hålla ett snitt på ca kilometer i timmen. En dödlig historia: En hydda i djungeln i Afrika, en familj som sover, en svart mamba på ingång. Födan består i huvudsak av små fåglar och gnagare och trots sitt rykte har den stor betydelse för skadedjursbekämpningen. Utan snabb behandling med motgift är dödligheten mycket stor, nära 1. Bland landlevande ormar är det endast obehandlade bett av svart mamba som har en större andel dödsfall.


Trots ormens giftighet, lär enligt flera källor, ingen människa ha dött av dess bett i Australien. En tredjedel av dödsfallen sker i Afrika. Kenyanska Benjamin Menza blev attackerad av en svart mamba – ett bett som är omöjligt att överleva utan serum. Vuxna svarta mambor når en genomsnittlig längd på meter och en maximal längd på meter. De tio dödligaste ormarna finns i Australien.


Den största ormen någonsin hette Titanoboa och den levde för ca miljoner år sedan. Franska forskare uppger att de har hittat ett smärtstillande ämne i giftet från ormen svart mamba. Man ormbiten: Grön eller svart mamba En man i 35-årsåldern blev på lördagskvällen biten av en orm, som enligt egen utsago ska vara en svart eller grön mamba.

Mannen har förts till Sahlgrenska med oklara skador. Svart mamba i sverige. Solen i Australien och i Nya Zealand är enormt stark bland annat på grund av det tunna ozonskiktet på det södra halvklotet. Han har blivit biten av en grön eller en svart mamba , säger polisens vakthavande befäl Morten Gunneng till TT. Mannen eller någon av hans närstående ringde 1vid klockan kvart i åtta på lördagskvällen.


När polisen kom till platsen hade den bitne mannen redan hämtats av ambulans och förts till Sahlgrenska sjukhuset. Gratis besöksvisuOm din resa till Australien är kortare än månader så bör du överväga att ansöka om ett gratis visum för turister som heter eVisitor. Turistvisum för långresor: Om du åker till Australien som turist längre än tre månader bör du överväga att ansöka om turistvisumet Visitor Visa (Subclass 600). Ben och fjäderdräkt är svart med en vit vingspegel. Näbben är röd och har en vit spets.


Den har ett vittljudande högt läte som hörs på långt avstånd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg