tisdag 15 september 2015

Kanelbullar leila

STYCKEN Jag älskar att baka dessa saftiga och fluffiga kanelbullar och det är otroligt enkla att göra. Att göra fina knutar är hyfsat enkelt och jag tycker inte alls att de behöver vara sådär perfekta som på bageri. Det är egentligen bara att tvinna dem och vika ner ändarna under bullen. Leilas supergoda kanelbullar fungerar året runt.


Kanelbullar leila

Kanelbullar är nästan ett måste att ha hemma i frysen. Välj om du vill baka kanelknutar enligt receptet på en ugnsplåt eller rulla dom traditionellt och grädda dom i en muffinsplåt! LEILAS KANELBULLAR STYCKEN.


Så gör du riktigt saftiga kanelbullar. Under kanelbullens dag ligger doften av nybakade kanelbullar tung inne på kaféer och butiker. Leila Lindholms tipsar om hur du ska göra för att få saftigare bullar. Receptet ger småbullar.


Sätt in plåten med kanelbullar i ugnen och låt jäsa till dubbel storlek, ca min. Vattenångan från kastrullen gör att bullarna jäser bättre och blir extra saftiga. Ta ut bullplåten och vattnet och sätt därefter på ugnen till 2grader.


Pensla kanelbullarna med lätt vispat ägg och strö över pärlsocker. I programmet Leila bakar får vi tips om hur man lyckas med att baka allt från klassiska kakor till cupcakes, muffins och enkel sommartårta. Här hittar du även recept från programmen Leila bakar i Frankrike och Leila söta jul. Kalljästa vetebullar blir otroligt luftiga och goda.


Dessa bullar smakar lika gott till kaffekoppen som till ett saft glas, här hittar du receptet! Vad vill du laga idag? Amerikanska kanelbullar - Sticky Buns. Så här blir kanelbullarna riktigt smarriga. Snyggast blir de om man formar dem till knutar, snabbast går det om man rullar ihop degen och skär i skivor.


De bästa bullarna har ju naturligtvis Café Saturnus i Stockholm men när jag inte kan handla där får jag baka själv. Jag testade Leila ’s recept på kanelknyten och de blev goda men det är fortfarande en bit kvar innan jag klår Saturnus. Lailas glutenfria kanelbullar.


Att baka kaffebröd på glutenfri mjölmix fordrar lätt handlag eftersom degen ofta är ganska kladdig. Bjud någon du tycker om på rykande färska kanelbullar ! Martin Johansson , hemmabagaren bakom böckerna Surdegsbrö Enklare bröd och Bröd och pizza visar sina bästa bakningsknep. Fler bakningsfilmer ser du.


Se upp med mjölmängden. Förlita dig inte på mjölmängden i receptet, ingen deg är den andra lik. Tillsätt istället lite mjöl i taget, och sluta när degen är stadig men fortfarande lite.


Kanelbullar leila

Klassiska goda kanelbullar , kallas även kanelsnäcka eller kanelsnurra, här är mitt väl beprövade recept. Njut av hembakat vetebröd. Doften som sprider sig i huset när bullarna gräddas är svårslagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg