tisdag 29 september 2015

Kompistema sånger

Kompistema sånger

Utforska lillamyrans anslagstavla förskola kompistema på Pinterest. Visa fler idéer om Förskola, Förskoleteman och Föreskoleaktiviteter. På min avdelning jobbar vi med kompistema.


Jag skulle vilja få tips på lekar, sånger osv som passar för barn mellan och år, alltså ganska spridda åldrar. Enkla grejer för att få ihop gruppen! Snälla, snälla vi ska vara snälla, med vår kompis hela dagen lång. Jag fick ett tips på sånger om vänskap när vi hade kompistema på avdelningen jag tidigare arbetade på. Jag vet inte vem som redigerat texten till den första sången.


Du som vet får gärna höra av dig! Den andra sången har Lina, en fd arbetskollega lärt mig. Den är från hennes VFU i Halmstad. En deltagare utses till John. De andra deltagarna ställer sig på led efter John.


Nu ska de andra deltagarna följa John och göra exakt som han gör, t ex gå på knän, hoppa, krypa under en stol, sjunga en sång etc. När John kommit tillbaka till den plats han började får näste man i ledet vara John. Sånger vi sjunger tillsammans: OBS!


Så slipper ni hamna på SoundCloud där musiken egentligen ligger). Ha önskesamling med önskeaktiviteter och sånger. Kims lek (lägg några saker under en filt, låt ett barn blunda, ta bort en sak, låt barnet gissa vad) Hunden och benet. Gör en ringlek, ex bonden i vår by eller bro bro och breja. Start Förståelse och medmänsklighet De allt större grupperna i förskolan kräver en hel del av barn och vuxna, hänsyn och kamratskap.


I år kommer Barbapapa familjen att få sällskap av bl. Snick och Snack” när vi startar upp kompistemat för hösten. Det ska bli spännande att få läsa sagorna, sjunga sångerna , skapa kring och prata om hur man är en bra kompis tillsammans med alla barn. De bästa idéerna för kompisveckan kommer från barnen och de unga själva. På denna sida har vi ändå sammanställt idéer som redan har förverkligats under.


Kompistema - Lika unika Under några veckor fokuserar vi på hur vi ska vara mot och med varandra för att alla ska må bra, både i klassrummet och utanför. Så har ett nytt läsår börjat på förskolan och vi är mitt uppe i vårt kompistema , som vi fokuserar extra mycket på under hösten. Men innan sången sjungs så berättar jag om ekorren som gillar fröna som finns i kotten. Sången berättas i sagoform för att få en annan förståelse i vad det är vi sjunger om. Att ekorren smaskar på fröna inne i kotten och hur han hoppade ner från trädgrenen när han fick höra barnen.


För han blev ju lite rädd! Jag E¨ har en jät te-bra-kom A¨ pis E¨-(Klapp, Klapp) som all F‹ tid-lå ter-mig A¨ va ra-med. Vill man ha materialet så går man med i gruppen mariaslekrum på fb, där kan man ladda ner. Observera gäller allt material på bloggen. Du kan också hitta sånger och ramsor uppdelade i olika kategorier.


Från och med maj finns det också några leksidor, tips på aktiviteter, länkar till fakta och experiment och annat som kan vara användbart för personal i förskolan och roligt för barnen och självklart även deras föräldrar. Här har jag samlat övriga idéer och tips som kan vara användbart i förskoleverksamheten. Vad gör de om dagarna? Att använda figurstansar, även sk ”punches”, är så otroligt kul, snabbt och härligt pyssel.


Kompistema sånger

Att trycka ut former ur papper på löpande på band sätter igång kreativiteten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg