tisdag 29 september 2015

Atman buddhism

Begreppet atman är inte identiskt med ordet själ som det används i västerländska religioner. Om de västerländska religionerna gör en indelning i själ, ande och kropp, så är atman närmast besläktad med anden eller livskraften. Unfortunately, anatman is a difficult teaching that is often overlooked or misinterpreted. Anatman eller anatta är ett begrepp inom buddhismen som bokstavligen betyder icke-jag.


Ashoka bidrog också till buddhismens spridning i Indien genom att skicka ut missionärer och bygga helgedomar.

Denna sydliga form av buddhism finns i dag på Sri Lanka och i Sydöstasien. Endast tjugoåtta personer har blivit buddha, enligt denna riktning. En annan form av buddhism kallas Mahayana (den stora vagnen) eftersom det är lättare att nå frälsning här. Varje människa har helt enkelt en gudomlig själv , atman , som hela tiden vandrar från liv till liv och bosätter sig i den kropp den blir tilldelad. Denna atman menar hinuerna är det ända som är bestående av allting i livet.


Det är när du ska födas om på nytt som karman spelar roll. Detta är en sida från webbplatsen PARANORMAL. Livsåskådning, hinduism och buddhism.

Det finns en hel del likheter mellan buddhismen och hinduismen, men också en del skillnader. Jag tänkte börja med att ta upp likheterna. This feature is not available right now.


Please try again later. Ett viktigt tema i hinduismen är att känna sig själv. Men vad innebär det att känna sig själv? Och vad är det här självet som vi ska lära känna?


Enligt hinduismen är det den innersta kärnan i oss och de kallar den atman. Den buddhistiska läran om anatta (sanskrit: anatman) tolkas. Ger en annan syn på atman (den personliga själen) än hinduismen. Karma ger upphov till återfödelse, men man kan mer se det som att karma ser till att lågan från ett ljus tänder ett annat ljus med sin energi. Nirvana är det bästa tillståndet, där inget existerar.


För att nå Nirvana så måste man meditera, det vill säga att fundera över livet. Bland annat så uppnår b uddhister nirvana medan hinduer uppnår moksha. Buddhister tror inte heller.


The fundamental goal is to release oneself from earthly life through wisdom and mindfulness.

There are many similarities between the two religions, yet they are different. Atman is like a illusion. Quite the same. Anātman in Sanskrit means that which is different from atman or non-self. The body houses the atman until the body dies.


Ideen om anatman adskiller buddhisme grundlæggende fra hinduisme, der i sin generelle form anser frelsen som en frigørelse af atman fra livets genfødsler ve at atman bliver ét med verdensaltet brahman. Denna gudomliga kärna kallas atman vilket kan översättas med självet. När vår kropp dör fortsätter atman att finnas till.


Den övergår bara till en ny kropp i ett nytt väsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg