söndag 5 januari 2020

Whiskysorter på systembolaget

Whisky är lagrad sprit och smakar olika beroende på varifrån den kommer och hur den tillverkas. Whisky tillverkas över hela världen och i olika stilar. Skottland har sin rökiga, USA den mer brända, Irland och Kanada en fruktig och Japan sin rena stil. Blendern blev ett viktigt yrke.


Tillåt webbläsaren att hämta din position för att se butiker nära dig.

Om du nekar tillåtelse kanske du inte kan använda viss funktionalitet på vår webbplats. Listan över butiker som har en viss vara sorteras då exempelvis i bokstavsordning efter ort istället för utifrån din position. Precis som året innan handlar det främst om Storbritannien, men även Irland och Kanada har flera bidrag. Vissa har halkat ner, andra klättrat.


Tester, tips och hjälp att hitta vinet som passar just dig. Artiklar om hur man kombinerar vin och mat, fördjupning om vindistrikt och druvor, men också om alkoholfria drycker, öl och drinkar. Sajten tipsar även om guldkornen i det breddade utbudet och nya inköpskanalerna.

Gemensamt är även detta år att ingen av sorterna är några riktiga lyxiga dyrgripar. Vilket i och för sig är föga förvånande när det kommer till försäljning. Kundernas intresse och efterfrågan på lokalt producerad öl, vin och sprit har ökat kraftigt, så även antalet producenter.


Gå till varukorgen och tryck på Beställ. Välj hur du vill få din beställning - hämta i butik, få hemleverans eller hämta hos ett ombud. Följ de olika stegen i beställningsflödet. Läs mer om att beställa på systembolaget. Varför är det åldersgräns på systembolaget.


För tillfället går det inte att beställa till detta ombud. Också i Sverige tillverkas det whisky genom företaget Mackmyra Svensk Whisky som har sin tillverkning i Mackmyra utanför Gävle. Det växte – till den enda whiskyguiden du behöver. På köpet fick vi en massa värdefulla whiskytips, idéer till provningar och tre whiskybloggares bästa tips. Vi får också lära oss mer om de hippa svenska whiskymärkena.


Produktionen och även hela lagerhållningen finns på gården Ståleröd i Hunnebostran Bohuslän. Använd sökfältet för att se om någon annan redan fått svar på din fråga. Lär dig mer Om whiskysorter.

Lagringen har skett under minst år på bourbonfat och kylfiltrering har inte skett. Hitta billigaste Prislista systembolaget hos AllaAnnonser. Hos oss kan du arbeta som konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet.


Prenumerera på vårt kunskapsutskick! Systembolagets kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll. Och vill du vara miljövänlig kan du bära hem flaskorna i gamla hotel. Vill begränsa gränshandeln.


Guide - då är det öppet och stängt under jul, nyår, påsk, allhelgona och midsommar. Sugen på att dricka ”naturvin”? Begreppet är minst sagt luddigt, men låt oss tolka det som viner jästa på naturlig jäst, gjorda med minimal vinmakarpåverkan och utan kemikalier i vingården. Vi som arbetar på Vinbetyget är inte sommelierer. Vi gillar goda viner och att skapa smarta topplistor med de bästa vinerna.


Våra topplistor efterfrågas ofta av tidningar som ge sina läsare säkra vintips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg