tisdag 14 januari 2020

Tvätta tak med högtryck

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här!

Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Tak skall tvättas med anpassat tryck och flöde.


Stor vikt skall läggas vid val av munstycken, vinkel på strålen och arbetsmetod. När en högtryckstvätt av tak utförs på rätt sätt är det snabbt, snyggt och säkert! Jag har tjugotre års erfarenhet av högtryckstvätt av tak , fler än tre hundra tak tvättade och inte en enda.

Filmen visar hur du med hjälp av en högtryckstvätt enkelt får ditt tak att se ut som nytt. Norrsidan är ofta mer utsatt än tak som vetter åt andra väderstreck. Vad kostar det då att anlita en firma för att tvätta taket ? Har du möjlighet får du göra ROT-avdrag för taktvätten.


Priserna på taktvätt varierar över landet och med hur stort och hur smutsigt taket är. Papptak vanligast på lågsluttande tak. Om det ska vara större lutning eller inte på taket beror på vad utrymmet under taket ska användas till. Ska man använda ovanvåningen är det bättre med större lutning. Men har du inte behov av utrymmet finns ingen anledning att ha tak med större lutning, säger Leif Nylén på TiB.


Med rätt teknik och rätt utrustning är ibland mest skonsamt för taket att tvätta med högtryck. Hustvättarna rengör takpannor och tvättar bort alger, mossa, lav och annan typ av påväxt på ditt tak. För de som har tagit bort mossa på sitt tak , rekommenderar vi att man genomför en takmålning.


Du kan faktiskt rädda hela ditt tak från fuktskador och andra otrevligheter. Taktvätt med högtryck. När det samlas löv, mossa och barr på taket kan de ge upphov till vattensamlingar och så småningom fukt och läckage.


Därför är det viktigt att få bort allt från taket som hindrar regnvatten från att rinna fritt.

Du kan spola rent taket med en vattenslang, använda en lövblås eller sopa bort det som samlats där med en piasavakvast. Alla taken är mossfria så när som lite efter en kant mot vindskivan där träd står nära- Målade med pensel rikligt efter kanten på taketmed lösning så försvinner det nog över sommaren Dessutom sprutade jag på ett kvm plasttak för första gången för att se om det underlättar rengöring om några veckor innan midsommar. Re: Är det bra att tvätta fasaden med högtryckstvä.


Man bör vara där och gnida med en svamp för att få bort allt. Det går inte så himla bra. Fast svampen byts här mot en grövre borste.


För att få pricken över i:et, glöm inte att behandla taket , som oftast får alg- och lav-beväxning. Borsta först bort den grövsta påväxten och behandla sedan taket med Colorama alg- och mögeltvätt. Sedan gör naturen sitt. Högtryck ska användas på de tak där är lämpligt, annars tar man bort organiskt växt manuellt! Vissa pannor lämpar sig inte alls att tvätta , och för vissa är det till och med skonsammare att tvätta pannorna i stället för att skrapa dom.


En yrkesman skall kunna avgöra vad som är bra för just dina pannor. Om detta inte görs iblan så finns risken att det blir svårt för att inte säga omöjligt att återfå den standarden som taket hade när det var. Vi spekulerar inte – vi tog reda på fakta!


Asbesten har åkt ut i trädgårdarna. Har du ett tak med pannor ska du tänka på att aldrig använda en högtryckstvätt då pannorna kan. Mossa, alger och lav växer fast i taket. Du kan varken sopa, skrapa, tvätta eller spola bort denna påväxt.


Dessvärre håller inte ett eternittak sig inte så snyggt som det var den dag det lades, för så småningom fastnar smuts, alger, mossa och annat och till slut ser taket förfärligt ut. Men det finns en enkel lösning, nämligen att tvätta taket. Med rätt tvättmedel lossnar smutsen av sig själv.


Tvätta det skitiga eternittaket. Jag gjorde ungefär som jag gör med bilen. När vi tvättar ditt tak , gör vi det med högtryckstvättar som effektivt spolar bort all den organiska påväxten och ser till att ditt tak får så bra förutsättningar som möjligt att hålla i många år framöver.


Spolar av, på med medel, spolar av ( högtryck med schampo). Jag märke att detta inte räckte så jag tog fram borsten jag köpte på för husbilar som man kan koppla vatten till. Funkade bättre men ändå inte bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg