fredag 14 april 2017

Dikt till chef som slutar

Anna Maria Lenngren, en diktare som alla kanske inte känner till eftersom de hellre. Till chef som lämnar sin arbetsplats Du 60-åriga förvaltningskvinna Som nu valt att från oss försvinna Vi kommer att sakna de stunder då det i rummet utbröt ett visst dunder från oss – stopp ett tag! Inga snabba beslut idag! Nu gick det lite väl fort!


Dikt till chef som slutar

Det här är alldeles för stort! En lärare sade en gång att. Den bästa chefen är den som har omdöme nog att välja skickliga personer till att göra det han vill ha gjort, och självbehärskning nog för att avhålla sig från att lägga sig i deras arbete medan de gör det. Fira av avskedad arbetskamrat? Dikter pensionhumor kollegor.


Vederbörande har varit en mycket bra chef , men har samtidigt varit mänsklig och haft sina brister – och har kunnat erkänna det! Det finns definitivt några godmodiga ribb när du skickar ut en kollega för att njuta av hans pensionering år. Det kan vara kul att leverera en av dessa dikter till avgångsfest på jobbet, eller så kan du helt enkelt inkludera en i ett gratulationskort.


I morgon man vaknar aningen trötter när ungarna klampar med bara fötter. Men minnet av festen är något diffust och frugan verkar måttligt förtjust. Men tiden läker de flesta sår och man längtar till festren nästa år. Best man har varit brudgummens trogne vän sedan skolåren och talet anknyter, på ett skämtsamt vis, till hur man som nygift kan ha nytta av det man tidigare har lärt sig i skolan. Talet innehåller även hyllningar till både brud och brudgum.


Efter knappt ett och ett halvt år väljer chefen för tekniska förvaltningen i Lidingö stad Poa Hellqvist att sluta. Orsaken till varför hon slutar vill hon inte kommentera. Det finns olika anledningar till varför jag väljer att göra så här. Jag har funderat på detta under en längre period. Du har stor nytta av att inse det.


Dikt till chef som slutar

Du ska sluta så snyggt som möjligt. Se avslutet som en process som du ska jobba dig igenom för att komma fulladdad med positiv energi till nya jobbet. Vi har färdplanen som du behöver. Att sluta snyggt är en mental resa.


Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till. Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv. Chefen talar till den oersättlige medarbetaren som går i pension Detta är ett kärnfullt tal där talaren med glimten i ögat tvivlar på att den pensionsfärdige verkligen har åldern inne. Utdrag ur talet: Kära NN!


Detta tal finns också i kategorin ”En kvinna går i pension”. Det kommer som en chock för mig att du ska gå i pension. Jo, chefen , jag tycker inte att min lön stämmer överens med de kunskaper jag har. Nej, men vi kan ju inte låta dig svälta ihjäl.


Du får sluta som chaufför hos mig. Idag var det andra gången på två veckor som du varit nära att köra ihjäl mig. Snälla direktören, ge mej en chans till.


Tack för den här tiden och sedan gott om plats för alla som jobbat med kollegan som slutar att skriva på. Vidare kan den som pensionerar sig skicka ett tackkort till hela gruppen på företaget om man fått presenter och uppskattning som levde upp till förväntingar. Kärlekscitat till henne Människor är som pusselbitar, det finns alltid två som passar ihop….


Vett och etikett på jobbet – vad skriver vi på kortet till arbetskamraterna som nu går i pension? Kolla också: Text till bröllopskort – Kärleksdikter – Bröllopsdikter – Presenttips till flickvän Skicka kärleksblommor med blomsterbud – Här hittar du bra erbjudanden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg