onsdag 26 april 2017

Festmat till många

Att bjuda till fest är alltid trevligt och festmaten är ofta ett uppskattat inslag. Här hittar du recept på enkel festmat som passar för många gäster. Att laga mat till många gäster kan vara stressigt. Men det finns maträtter som blir lika goda om du har förberett dem dagen innan. Ett gott bröd passar alltid bra att bjuda på när det är många kring bordet.


Så som ett lättbakat långpannebröd med honung och en luftig focaccia med smak av rödlök och parmesan – eller ett härligt brytbröd med rosmarin.

Inled med salta tilltugg till drinken och duka upp paj, rostbiff med medelhavssmak och smörgåstårta. Lammstek, älgstek eller kyckling i ugnen passar perfekt när man är många kring middagsbordet. Här får du massor av goda tips.


Festmat behöver inte vara dyr för att bli lyxig, handla smart och planera dina inköp så kan du gott och väl servera en riktigt snygg festmåltid utan att spendera hela matkassan. Här har vi samlat massor med förslag på billiga huvudrätter som passar finfint till festen, välj bland kyckling, sallader, pajer och mycket annat! Recept på goda och enkla huvudrätter och varmrätter att servera till fest. Många recept med bilder.


Det är nåt speciellt när man får se dem och deras ögon glittrar när paket efter paket räcks fram till dem.

Men glädjen går absolut inte att ta fel på. På menyn blev det fisk, som verkligen är superlätt att göra för många personer, och går att förbereda och sedan bara skjuts in i ugnen. Långpannan är bra att ta fram när man ska laga mat åt många , eller göra mycket mat och spara i frysen. Det här är vad jag tänkte bjuda på till nyår. Jag vet, jackfruit kan vara svårt att hitta.


Eller baka pumpa eller sötpotatis, mycket gott! Ett härligt sätt att bjuda till fest när man är många. Man kan komma och gå lite som man vill. Bra att bjuda på när man har fest för olika åldrar, då kan det vara svårt att få alla och sitta still.


Det är vackert och generöst att lägga upp maten på stora fat och i skålar. Det mesta kan man förbereda i god tid. Letar du inspiration inför festen? Kika in och hitta recept! Passar till studentfest, konfirmandfest, födelsedagsfest, sommarfest, dop, bröllop, fest med jobbet eller annat större kalas.


Att fixa festmaten själv är lättare än du tror. Maten behöver inte vara så krånglig. Med lite goda rå enkla recept och glatt humör gör du lätt mat och ordnar dryck till många gäster.

Låt en härlig och väldoftande gryta vara medelpunkten på festen! Köttgrytor är perfekt när du vill bjuda många på mat men helst ser att maten sköter sig själv så långt som möjligt. Välj mellan saftiga långkok och smakrika grytor som går snabbt att tillaga.


Vissa produkter är lätt att missta som veganska. Till exempel vissa produkter från Qourn och många varianter av sojakorv – dessa produkter innehåller ofta ägg. Vissa mjölkfria margarin innehåller animaliskt D-vitamin.


Den här menyn passar den som ska laga middag till många – nämligen personer. Rätterna går att förbereda i förväg och sköter sig mer eller mindre själva. Detta gör att man får mer tid att umgås med gästerna istället för att springa som servicepersonal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg