fredag 28 april 2017

Järnsulfat sniglar

Sällsynta produkter av hög kvalitet som inte enkelt går att hitta i andra butiker. Ett stort sortiment med varierande produkter till lägre priser. Men om järnsulfat är lika effektivt för att ta död på sniglar som järnfosfat, varför finns det inget kommersiellt bekämpningsmedel med järnsulfat i? Det påverkar inte fåglar och andra djur, men de kan ändå äta upp det, så göm det gärna på ställen där bara sniglar kommer åt.


Tänk på att alla sniglar , även pantersniglar dödas med denna bekämpning.

Järnsulfat finns i handeln som pelleterade små korn. När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovanför mossan så kommer den att svartna och dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt. Sprejen har liten effekt på vuxna sniglar. Växterna far illa av saltet.


Så dödar du snigeln: Halshugg den med en spade eller sax någon centimeter in vid huvudänden. Låt skrumpna ihop i gräset eller gräv ner. Snabbast och mest skonsamt, men otäckt.

Eventuella ägg i kroppen är inte mogna och du riskerar inte att sprida sniglar. Använd järnsulfat och ejektorflaska och bli av med sniglar och mossa i trädgården. Jag har funnit att järnsulfat är ett effektivt medel mot detta rovdjur.


Weibulls trädgårdsaffärer. Vi har som så många andra drabbats av mördarsniglar. Under flera år har vi varje kväll och morgon klippt sniglar samt fångat i ölfällor. Ett femtital om dagen var inte ovanligt.


Smittade sniglar klipps sedan av på mitten och läggs ut i trädgården som bete åt andra mördarsniglar som äter dessa och själva blir infekterade. Utsatta beten och infångade sniglar kan dränkas i nematodbad. Teoretiskt torde det fungera men rent praktiskt är metoden rätt oprövad och även harmlösa sniglar och snäckor kan smittas. På grund av smaktillsatserna kommer sniglar att dras till kornen och äta upp dem.


När mördarsnigeln har fått i sig ett korn kommer den dra sig tillbaka och inom någon dag dö. Ska man vårda gräset med ejektorflaska eller spridarbom? Användarinformation för järnsulfat FerroGent Undvik att få FerroGent på stenplattor, prydnadssten, trädäck, utemöbler och liknande, då dessa kan missfärgas. Produkten får endast användas som gödsel i grönytor och odlingar.


Säkerhetsdatabladet hittar du här.

Särskilt det där med att vattna ut medlet lät intressant. Jag brukar inte ha problem att sprida granulat tillräckligt jämt men det var helt annorlunda med järnsulfat. Att det skulle vara lugnt väder, var en självklarhet men att vindstilla inte var stilla nog, visste jag inte.


Fullt med mördarsniglar i trädgården? Här på Skadedjursbekämpning. Både Ferramol Snigel Effekt och Snigel Fritt innehåller järnfosfat.


Ferramol Snigel Effekt säljs också under namnen Tanaco Snigelgift, CurEra Snigel , Greenline Snigelgift, Tanaco Snigelmedel, Greenline Snigelmedel. Sniglarna dör då de äter ämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg