onsdag 12 april 2017

Mens tecken på att man inte är gravid

En stark önskan om att bli gravid kan till och med leda till en växande mage - och en såkallad inbillad graviditet. Många förväxlar också tecken på att det faktiskt är menstruationen som kommer och inte att man är gravid. Jag har alltid tagit för givet att mens är ett säkert tecken på att man inte är gravid. Men nu har jag fått höra om en tjej som hade regelbundna blödningar under sin graviditet som hon antog var mens.


Jag undrar hur man kan skilja mellan mens och blödningar som kan förekomma under graviditet?

Här nedan listar vi olika graviditetstecken: Kissnödig ofta – Tecken på att du är gravid Ett tidigt graviditetstecken är när man märker att man är kissnödig oftare än vanligt. När man blir gravid belastas njurarna och mer urin hamnar i urinblåsan. Detta beror på att blodmängden i kroppen ökar. Fördjupning – tecken på att jag är gravid. Här förklarar vi lite mer utförligt hur du kan veta att du är gravid genom att titta på olika tecken på att du är gravid.


Utebliven mens – detta är det mest säkra tecknet på att du kan vara gravid. En molande värk i magen kan bero på många saker, men om du varken har ägglossning eller om mensen är på g kan det betyda att du är gravid. Magknipen kommer när det befruktade ägget fäster vid livmodern och den tvingas växa en hel del under de första veckorna av graviditeten.

Vi listar elva tidiga tecknen som tyder på att du är gravid. Att du får lite ont i magen, ungefär som mensvärk, kan också vara ett tecken på att du är gravid. Du märker att mensen inte kommer, men att du fortfarande känner av att det molar. Man kan kalla det för växtvärk: Livmodern börjar växa väldigt tidigt i graviditeten. Här är väldigt tidiga tecken på att du är gravid.


Molvärk En molande värk i nedre delen av magen kan bero på en rad saker, bland annat ägglossning och att mensen är på gång. Men det är också ett vanligt tecken på att du är gravid. Du har rätt, mens är ett säkert tecken på att du inte är gravid.


De allra flesta blöder inte alls när de är gravida. Det är väldigt ovanligt att blöda regelbundet om du är gravid. Blöder du under graviditeten beror det oftast på att slemhinnorna i underlivet får så mycket blodkärl av graviditetshormonerna. Det händer mycket i kroppen när du är gravid.


Ett tydligt och tidigt tecken på graviditet är att du inte får någon mens. Det här är andra saker som kan vara tecken på att du är gravid : Dina bröst ömmar och spänner. Du mår illa och kanske kräks, särskilt på morgonen.


Du får mindre matlust.

Men var medveten om att man inte behöver känna sig mer kissnödig bara för att man är gravid. Graviditet är individuellt. Det är vanligt att få en blödning ur slidan, särskilt under första halvan av graviditeten.


En blödning kan vara ett tecken på missfall, men ofta beror blödningen på något annat. Här kan du läsa mer om olika orsaker. Men är det så att du får mensvärk men att själva mensen lyser med sin frånvaro så kan det vara dags att börja fundera i lite nya banor. Värk som liknar mensvärk kan vara ett tidigt tecken på graviditet.


Bildkälla: Shutterstock. En molande smärta långt ner i magen är nämligen ett mycket tidigt tecken på graviditet. När du är gravid producerar kroppen extra progesteron. Det påverkar matsmältningssystemet och kan göra dig trög i magen.


Det kan också påverka dig tvärtom, så att du i stället blir lös i magen. Att mensen inte kommer när den ska är förmodligen det tydligaste tecknet på att du är gravid. Men när mensen inte kom fattade jag vad det var jag hade upplevt två veckor tidigare.


Och som barnmorska har jag hört många säga att de har känt på sig att ”där tog det” – men man kanske inte berättar det för någon förrän man har gjort ett test och vet att man är gravid. Försenad mens Många tidiga tecken på graviditet är också symptom på PMS. Men den mest talande ledtråden för att du faktiskt är gravid är utebliven mens. Om du brukar ha regelbunden mens , så är det dags att köpa ett graviditetstest nu.


Det är det enda säkra sättet att verkligen få reda på om det växer en liten bebis där inne! Här är sex vanliga orsaker till utebliven mens , som inte har med graviditet att göra: 1. Kraftig viktnedgång eller överträning. Att väga lite och ha ett BMI på under kan göra att mensen försvinner, men det har inte bara med BMI att göra.


Mina bröst ömmar jättemkt mellan dag och efter ÄL. Vid första bebisförsöket (i januari -09) trodde jag det var tydligt tecken på att jag var gravid - det trodde även min man - han sa att han var säker på att jag var gravid men tyvärr var det inte så. Var samma vid andra försöket i februari.


Vet inte än om jag är gravid eller inte , men känns inte som det brukar göra efter ÄL.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg