onsdag 5 augusti 2020

Vilka sökmotorer finns det

Men historien har visat att sökmotorsbranschen kan svänga fort. Vilka sökmotorer finns det ? Idag finns det många specialiserade sökmotorer som låter dig söka inom vissa genrer. Här nedan kommer en lista på vilka sökmotorer det finns.


Dom är rangordnande efter hur populära dom är. Numera är det lika klart att man Googlar det man inte vet.

Du når enorma mängder ny och uppdaterad information genom de sökmotorer , som finns. De har en enorm marknadsandel och dominera helt i tex Sverige vad gäller sökmotorer på nätet. Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av.


Det finns många olika sökmotorer på Internet - listar ett 100-tal i sin katalog. Av dem är det högst ett 20-tal som, utan att darra på manschetten, kan kalla sig världsomspännande. Det är inget lätt jobb att ur den mängden peka ut den allra bästa sökmotorn.


Många är uppbyggda på ungefär samma sätt. Sök telefonnummer, postadresser, information och e-postadresser till vänner på internet.

Vi tipsar om de bästa sätten att hitta information. Inget sökmotorföretag går att kontakta om deras sökmotor , dvs man får aldrig något svar tillbaka och det finns aldrig några e-post adresser (undantag: sesam.se) till dem för frågor. Inaktuella webbsidor, t. Men det finns alternativ, bland annat om du är rädd om din integritet.


Sök med anka utan övervakning. En av de mest intressanta är Duckduckgo. Det gör den populär bland personer som slåss för integriteten på nätet.


Det styrs dels av vem som gör sökningen och dels vilka företag som vill nå den personen med sin marknadsföring. Sökresultatet anpassas. För att hjälpa oss sortera bort information som inte är av intresse, filtreras resultatet genom att sökmotorerna försöker anpassa det efter just dig. Butiker som endast har en mycket lokal marknad brukar vi inte rekommendera att använda sökmotorer.


Där fungerar lokala aktiviteter ofta bäst. Men ju större geografiskt område som ni kan hantera kunder i och ju mer specialiserade ni är - ju mer finns det att hämta. Men notera att sökmotoroptimering (SEO) handlar om att optimera för alla sökmotorer. Den näst största sökmotorn i Sverige är Bing och sedan. Om det finns två sidor med innehåll om samma sak, fast den ena presenterar ämnet på ord och den andra med 5ord är det troligare att den med den längre visar högre upp i resultatet.


Det finns förstås flera andra faktorer som också spelar in och det är inte alls omöjligt att den korta texten rankar bättre. Tack för länkarna, där finns det ju mer information.

Konstigt, jag gjorde en sökning på duckduckgo i just denna forumdel och fick inte upp några resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg