onsdag 11 november 2020

Världens största flottor

Flottans sjögående del är indelad i två huvudkomponenter – Stillahavsflottan och Atlantflottan – som i sin tur är uppdelade i sju mindre geografiskt uppdelade flottor som verkar i olika delar av världen. Royal Navy har idag omkring fartyg och fyra örlogshamnar. Opererade i västra Stilla havet. Sveriges största sjö, Vänern, kniper en lika oväntad som imponerande 26:e plats på listan över världens största sjöar – inte illa pinkat med tanke på antalet stora vattenpölar som finns runt om i världen.


Skepp från den ryska marinen distribueras i alla världens hav, inklusive varhelst fartyg från den amerikanska marinen finns. Den mäktigaste marinstyrkan i världen , baserad på förmågan hos sina flygplan och de stora och kraftfulla kärnbåtarna, använder USA: s marin ändå inför utmaningar över hela världen. Peter Iroga har världens största fötter. Han har skostorlek - och fötterna växer fortfarande. Det här är en lista över länder ordnade efter yta.


Siffrorna är tagna från The World Factbook, utgiven av den amerikanska underrättelsetjänsten Central. Men eventuellt har vi nått gränsen för hur stora fartyg kan bli. Många av världens hamnar kan inte längre följa me och de kan helt enkelt inte utvidgas mer. En flod är ett större vattendrag som flyter från högre till lägre höjder och oftast mynnar ut i ett hav – en viktig del av vattnets kretslopp.


Världens största flottor

Har du koll på vilka som egentligen är världens längsta floder? Sjöstyrkor som organiserades av lokala områden, provinser eller enskilda hamnstäder, för att skydda sina egna intressen. Flera lokala flottor kunde samarbeta för att i krig operera som en nationell flotta, men organisatoriskt var de organiserade och finansierade av lokala intressen. Från att tidigare ha haft ett övertag med ungefär fartyg av den senaste typen hade man numera enbart ett. Därtill kom den brittiska policyn, att ha en flotta större än världens andra och tredje största flottor sammanslagna, att bli ytterst kostsam för Storbritannien.


Här är världens största lottovinster genom tiderna. Mega Millions – den stora vinnaren. Som du kan se är MegaMillions den stora vinnaren. Här har jackpottar på över miljarder kronor betalats ut! Det är givetvis ofattbart höga summor, som knappast kan mäta sig med den högsta Drömvinsten som någonsin vunnits.


Världens största flottor

Arten saknar flygförmåga men är en duktig och uthållig simmare, den har noterats dyka till djup av 3meter i jakt på föda. Stratolaunch har större vingspann, men säkert är att Antonov An-2är världens längsta och tyngsta flygplan någonsin. Fåglar kommer i alla storlekar – från kolibri till struts. Fåglar sägs även vara nära besläktade med dinosaurierna.


Här listar vi världens tio största – levande – fågelarter. Denna afrikanska fågel kan väga över 1kg och bli m hög. Världens största fågelarter. Finska Wartsila har byggt världens största och mest kraftfulla motor. För ett par veckor sedan skrev vi om världens största fartyg.


Världens största flottor

Men den största motorn sitter i ett systerfartyg. En vanlig jättefärja eller ett containerfartyg har en marschfart på omkring knop. Egentligen är ju all landmassa på jorden öar, eftersom landmassan står som lillebror jämte mot havet. Men nu skall vi inte vara så tråkig och krångliga – dock så brukar man räkna bort Australien som världens största ö då landet också är en kontinent.


Se videon om de största flytande farkosterna i olika klasser. Gizmodo har på sin undersajt Sploid presenterat en video om världens största fartyg som idag seglar. Det handlar både om längder, vikter och lastförmåga i olika klasser som fraktfaryg, segelskepp, fiskefartyg, passagerarskepp och militära fartyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg