tisdag 3 november 2020

Världens största ubåt forum

Världens största ubåt forum

Köp produkter från Plantoys hos oss. Ekologiska och barn- och babyprodukter online! Stort utbud online - alltid snabba leveranser, välkomna! Sovjet bakom historiens största ubåt. Världens största vandrande blad (pinne) Phyllium Giganteum.


Under det kalla krigets sista år byggde Sovjetunionen historiens största ubåtar av den 1m långa Akula-klassen – i NATO känd som Typhoon-klassen. Se topp 5-listan över de största ubåtarna i världen här. Ryssland har skickat världens största atomubåt till Östersjön.


Den 1meter långa ubåten är tänkt att delta i en parad för marina farkoster, som äger rum utanför S:t Petersburg i slutet av juli. För att komma dit måste ubåten färdas längs norska kusten, förbi Danmark och Sverige in i Östersjön. Ubåten ,vid namn TK-2”Dmitrij Donskoj”, är utrustad för att bära robotar och upp till 2kärnstridsspetsar.


Atomubåten Dmitry Donskoy uppges kunna bära med sig mellan och 2stridsspetsar. En enda stridsspets är som många Hiroshimabomber, säger en anonym expert som Expressen talat med. Topp 5: Rekord- ubåtar En ubåt kan nå ned till tio kilometers djup, en annan glider ljudlöst genom vattnet i kilometer i timmen.


Dyk ned i ubåtarnas imponerande rekord i vårt Topp 5. Ohio- ubåtarna är även några av världens tystaste ubåtar. Handla ekologiska och hållbara barn- och babyprodukter hos Happy Green. Alltid schyssta priser och fri frakt hos oss på Happy Green! Nu är ”Dimitrij Donskoj” för första gången på väg att segla in i Östersjön.


Världens största ubåt forum

Kina blev på bara år världens största ekonomi att ubåten tagits upp, och en hemsida som administreras av den rysk-ortodoxa kyrkan hade också dessa bilder. Marinen fotograferade världens största ubåt - Svenska Yl. Här listar SvD världens största ubåtar sett till vikt. Hur lång är världens längsta ubåt ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.


Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Skulle sjunka om den dök. Visa ämnen Visa inlägg. Om man bortser från de experimentella försök till luftoberoende ubåtsmaskineri som gjordes under andra världskriget och den första delen av det kalla kriget, så är Näcken världens första operativa konventionellt drivna ubåt med luftoberoende tillsatsmaskineri. Längst, bredast, högst, starkast, rymligast, dyrast.


Bered dig på idel superlativ i den här videon som visar världens största containerfartyg, passagerarfartyg, supertanker, krigsfartyg, segelfartyg, lyxjakt… Ett fartyg som kan lasta motsvarande 1Eiffeltorn. Ett annat som med lätthet lyfter och transporterar oljeplattformar. Gotlandsklass ubåtarna var de första i världen som från början konstruerades med Stirlingmotorer.


Motståndarna i övningarna hade svårt att lokalisera ubåten. Se videon om de största flytande farkosterna i olika klasser. Gizmodo har på sin undersajt Sploid presenterat en video om världens största fartyg som idag seglar.


Världens största ubåt forum

Det handlar både om längder, vikter och lastförmåga i olika klasser som fraktfaryg, segelskepp, fiskefartyg, passagerarskepp och militära fartyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg