torsdag 19 november 2020

Viktuppgång vecka 20

Viktuppgång vecka 20

Min viktuppgång satt över höfterna, magen och brösten och min kropp behövde varenda extrakilo den kunde få för när sonen var månader så hade jag gått ner alltihop och lite till. Har hngt upp mig på vikten totalt sen jag blev gravid. Vägde när jag var på informationsmötet (har alltid varit ltie kraftig runt benen). Och vägde i vecka 12.


Viktuppgång vecka 20

Nu i vecka har jag gått upp till 87kg. Genomsnittlig viktuppgång under graviditeten. Här kan du se genomsnittlig viktuppgång i kilogram under graviditetn från vecka till 28. Den mittersta linjen visar medelvärdet och de streckade fälten anger det intervall inom vilket man hittar de allra flesta kvinnor.


Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Viktuppgång i genomsnitt under graviditeten. Normalt delar man in graviditeten i tre delar, den första, andra och tredje trimestern.


Under fösta trimestern (de första veckorna ) är det rimligt att gå upp mellan 1-kilo. Vilken viktuppgång som är lämplig under graviditeten varierar från person till person, och beror mycket på hur lång man är och mycket man vägde innan graviditeten. Verktyget kan användas för att beräkna ditt BMI, lämplig viktökning vid slutet av graviditeten, samt ungefärlig lämplig viktökning för din graviditetsvecka. Kolla vilken vecka det är och räkna om datum till veckonummer på Veckonr. Jag är i vecka och blir lite orolig över min viktuppgång.


Jag har inte gått upp så mycket (om jag jämför med en del vänner). Jag har gått upp kg totalt (räknat tom idag) och ifrån förra veckan har jag gått ner kg! Gå upp i vikt med rätt träning och rätt gainer. Vi har gainer för viktuppgång! Svårt att gå upp i vikt?


Från vecka och ett par veckor framåt är oftast en lugnare period. Magen syns tydligt men du är fortfarande inte så pass stor att det är jobbigt. I vecka har du gått upp mellan fyra till sju kilo.


Din viktuppgång är mycket individuell och så länge du äter en hälsosam kost finns det inget att oroa sig för. Jag har veckor kvar och fortfarande lite tid att lägga på mig något extra kilo utöver de jag har gått upp. Min mamma har gått upp kring kilo varje graviditet och all vikt har rasat vid amningen, men hon säger också att hon blivit hungrig som ett djur och ätit maaaassor när hon ammat. Humöret brukar vara stabilare och diverse småkrämpor du kan drabbas av i slutet av graviditeten har inte börjat än.


Din viktökning ligger troligtvis någonstans mellan fyra och sju kilo. Om du äter näringsriktigt behöver du inte oroa dig för några extra kilon. Din roll de första veckorna. Summa summarum har valpkullen de första veckorna egentligen bara behov av sin mamma och en dräglig miljö i omgivningen.


Den mänskliga flocken, familjen, är inget valparna frågar efter. Tvärtom ska tiken och valparna få vara i fre förutom när det gäller de människor tiken känner allra bäst. Fast vem vet, det kanske blir en jäkla fart på vikten nu sista veckorna det vet man ju inte. När du är gravid i vecka väger ditt barn ungefär 3gram och är centimeter långt.


Viktuppgång vecka 20

I graviditetsvecka händer intressanta saker inne i din mage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg