fredag 2 oktober 2020

Vad är en narcissist

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog!


Vad är en narcissist

Läs också: Är ditt ex en narcissist ? Här är otippade tecknet! Men hos vissa personer är behovet så stort att de klassas som narcissister. Den kliniska benämningen är ”narcissistisk personlighetsstörning” och en sådan person är i längden olidlig att leva ihop med. Misstänker du att din partner har denna störning?


Ert förhållande är ensidigt och ytligt. Du kommer troligen inte dela känslor eller uppleva intimitet med en narcissist. Detta samtidigt som personen underminerar dina preferenser, behov och önskningar. Narcissistisk personlighetsstörning, förkortat NP är en personlighetsstörning vars kännetecken är överdriven självhävdelse, bristande självkännedom, överdriven självkänsla, överskattad självbil ett stort behov av att befinna sig i centrum, och brist på empati. Och trots att de är känsliga för kritik så vill de låtsas som att negativa omdömen inte biter på dem, och kan i stället söka hämnd på någon som kritiserat dem.


Vad är en narcissist

Kanske bara för en sekund var du förförd av hans plötsliga förvandling. Du trodde verkligen att han hade sett var han hade gjort fel, och han såg ut som han var uppriktigt ledsen. Allt detta är bara ett spel för honom att få vad han vill ha. Vad händer när en narcissist lämnar dig och du möter någon som behandlar dig som du.


De börjar gärna förklara för dig vad du tycker och tänker. Att ta ett nej från en annan person alternativ. Gränsöverskridande beteenden vardagsmat.


Andra människor är för en N-person, redskap: ”Jag använder dig för att få allt ljus på mig! Narcissister är experter på att uppvigla, skapa intriger och smutskasta personer som står i vägen för personens stora ego. Pornografi, onani, incest rapporteras av hans “offer”. Den här besten tar vad som är tillgängligt. Eftersom han snabbt blir uttråkad så kräver han hela tiden alltmer avvikande stimulation.


Så vad är då en narcissist ? Psykologen och kbt-terapeuten Maria Farm reder ut begreppet: – Först och främst kan jag nämna att de väldigt sällan söker terapi. Det är , ehrm, inget fel på dem. Om du behöver om hjälp med något kan de sitta helt tysta och välja att inte svara, eller kort säga att dom ska hjälpa dig, men sitter sedan bara kvar på soffan utan att lyfta ett finger.


Att ha en narcissistisk personlighetsstörning innebär en bristande självkännedom, överdriven självkänsla och självbild och ett stort behov av att alltid befinna sig i centrum. Inspirerade av Preventions lista har vi här listat några egenskaper vanliga hos en narcissist. En narcissist kan helt och hållet ignorera dig när du ber om en tjänst. Jag är en empatisk person som träffade en man jag misstänker är narcissist. I början var allt helt fantastiskt, han hade aldrig varit så kär, allt föll på plats med mig, han höjde mig till skyarna.


Han fick mig att känna mig otroligt speciell och jag föll som en fura. Min erfarenhet är att det är svårt att avgöra vad som är vad. För mig har det i vissa fall tagit ganska lång tid att avgöra om jag har att göra med en narcissist eller psykopat. Man ser ju inte det fulla spektrat av en människa på en gång. Vad är din erfarenhet av narcissister vs psykopater?


Berätta för din partner vad som är okej och vad som INTE är det. Exempelvis –”Kallar du mig ’lilla gumman’ en gång till lägger jag på! Att sätta gränser, och sedan inte ge efter för påtryckningar, är det enda framkomliga sättet att umgås och leva med en narcissist.


De du beskriver i första inlägget tycker jag stämmer bäst på personer med narcissistisk personlighetsstörning och antisocial personlighetsstörning (psykopat). Jag tror för allmänheten är det svårt att skilja ut vad som är vad och således skulle det kunna uppstå rena felaktigheter, vilket verkligen leder till stigmatisering. Vet inte vad som är värst. Att se nu så här långt efter helvetet att den jag trodde på är bara en tom och misslyckad personlighet. Nu går han runt som en alkis och förolämpar mig de gånger som vi har stött på varandra.


Vad är en narcissist

Som någon sa man har rest sig efter ett krig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg