tisdag 1 september 2020

Whiskey box

Klicka här för att se aktiekursen och handla eller skriv upp dig för få en notis vid aktiehandel. Tiden är förbi när svensk whisky sågs som trolsk kuriosa. Om den någonsin gjorde det.


Det svenska whiskydestilleriet Box i Ångermanland jämförs nu med skotska och japanska whiskydestillerier. Omdöme: Att Japan är en världsnation vad gäller whisky vet vi ju redan, och här är ytterligare ett bevis på det.

Välbalanserad och finessrik whisky med vaniljtoner, gott om cederträ, ljus chokla gula äpplen och torkad aprikos. Whisky eller whiskey finns ju i alla smak- och prisklasser, och även om det ofta kan bli ganska dyrt finns det gott om fynd i plånboksvänligare prisklass. Här är nio bra men hyfsat billiga val enligt experten.


Har en mer bränd smörkola- och vaniljkaraktär. Råvaran består oftast av en blandning av olika spannmål, där största delen är majs. I USA använder man nya och hårt rostade fat, gjorda av amerikansk ek.


Whisky , eller på Irland och i USA whiskey (i Kanada används båda stavningarna), är en spritdryck gjord på spannmål.

Det lågskotska ordet whisky är en fonetisk översättning av iriskans uisce beatha (som på skotsk gäliska kallas uisge-beatha). Nordens akvavit, från. Skapa bevakning för box whisky Vi skickar dig ett e-mail när något som matchar din sökning finns till försäljning. You searched for: whiskey box ! Etsy is the home to thousands of handmade, vintage, and one-of-a-kind products and gifts related to your search. For this, the second Limited Edition of the No Name series, we’re again allowing the whisky to speak for itself.


Still very smoky indee there is a. De som prenumererar på Box destilleris nyhetsbrev och har kollat på sina mejl satte sannolikt kaffet i halsen idag. Jag brukar normalt inte föra vidare nyhetsbrev från destillerier, men det här är värt att fundera lite på. Helt kort är nyheten: Box destilleri kommer inte heta Box längre, utan High Coast distillery. Box har inspirerats av samerna, ett folk som lever i samklang med årstider och natur. Parallellen är naturligtvis hur whisky utvecklas i lagerhusen i takt med årstiderna och platsen de finns på.


Box jobbat om etiketten och logotypen inför den internationella satsningen. Har besökscenter i anslutning till destilleriet. Box Whisky Beläget i Bjärtrå i Ådalen norr om Kramfors.

Gammelstilla whisky Ligger i Hofors söder om Sandviken. En single malt whisky från Box kedja i Sverige. Det mognat i bourbon fat och buteljeras utan chill-filtrering eller ytterligare färger. Does what it says on the tin – our boxes and packaging line-up is ideal for the finishing touch to that perfect whisky gift.


Den har fått namnet Dálvve som är taget från samiska ordet för ”vinter”. I Sverige kommer den att finnas på Systembolagets beställningssortimentet (klicka för länkning), men kommer även att säljas på marknader utanför landet. Get a new whiskey , wine, or spirit every month. Taster’s Club is a curated subscription box experience that brings the best-tasting and hardest-to-find selections from around the world to your doorstep. BorderShop är en gränshandelsbutik som ägs av Scandlines.


I år kommer Cinderella Whisky Fair tidigt. Redan den januari hissar man sjörövarflaggan och ger sig ut på det gungande whiskyhavet. I år har Box whiskydruider komponerat den av rökig sprit som legat fem år på kolade 90-litersfat av ny amerikansk ek.


Box Destilleri har då i bagaget med sig en rykande färsk Archipelago 18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg