tisdag 22 september 2020

Yrken på s

Här hittar du information om vilka löner som är vanliga inom olika yrken och yrkesgrupper. Du får snabbt och enkelt svar på din fråga. För att förenkla sajten använder vi cookies. Yrken A -Ö Här kan du läsa om mer än 1högskoleyrken - vad man jobbar me hur man utbildar sig samt vad man tjänar och hur arbetsmarknaden ser ut.


Klicka på ett utbildningsområde så visas listan på yrken som hör dit. Artiklar i kategorin Yrken Följande 2sidor (av totalt 345) finns i denna kategori.

Bland de yrken som har minst andel födda utomlands finns brandmän, flygledare, fiskare och officerare. På torsdagen presenterade Arbetsförmedlingen en rapport om hur framtidsutsikterna ser ut för 2utvalda yrken. Med andra ord får vi alltså koll på vilka yrken det är smart att satsa på för större chans att få ett jobb, helt enkelt. Enligt Arbetsförmedlingen finns det en utbredd brist på arbetskraft inom flera jobbkategorier. Men om det är offentliga upphandlingar i sig som urgröper tryggheten i ett yrke måste ett ansvar ändå ligga på dem som styr det systemet.


Har du funderat på att byta yrke någon gång för att få bättre lön? Det har funnits stora skillnader i när man får gå i pension beroende på yrke och kön. Ta reda på mer om ditt drömyrke!

Oavsett om du vet vad du vill bli, eller om du söker efter en ny väg i livet, så kan du ta hjälp av Framtid. Yrken utan utbildningskrav, så kallade enkla jobb har hög personalomsättning. Vanligaste yrket att gå till efter ett enkelt jobb finns inom service, omsorg och försäljning. Många unga som slutar arbeta efter ett enkelt jobb studerar, medan äldre går i pension eller hamnar inom trygghetssystemen.


Mina elever ska få arbeta med tema yrken. Egentligen är det tre filer i en i den här lektionen. Bland annat ska de presentera sitt drömyrke och förberedea frågor inför några besök.


För yrken på högskolenivå handlar det bland annat om civilingenjörer, lärare, sjuksköterskor och it-specialister som behövs i båda fallen. Inom övriga utbildningsnivåer lyfts exempelvis kockar, undersköterskor och elektriker fram som yrken med personalbrist. Men det är inte första gången yrkena är på listan. Man får insikt i arbetssituationen och lär sig yrket ” Andree Nielsen, Jag läser tredje året på Sjöfartsprogrammet, inriktning Maskin, på Öckerö gymnasieskola.


Skolan ligger alldeles vid vattnet, granne med Öckerö Maritime Center, där eleverna får sin utbildning i Basic Safety. På restaurangfartygen börjar man ofta under eftermiddagen och jobbar till sen kväll. På en del fartyg är det två- eller treskift. Järnvägen erbjuder en otrolig bredd av yrken. Entusiast på kontoret eller fantast på fältet?


Oavsett om du brinner för att skapa ekonomiska rapporter, utveckla tekniska innovationer, lösa praktiska problem på fältet eller att leda andra omkring dig kan du hitta just ditt drömjobb här. Här diskuterar vi forskning kring olika yrkesgrupper (vi diskuterar alltså yrkena som sådana i första han inte personer som haft yrkena ).

Enskilda yrkesutövare ska man istället efterlysa på avdelningarna Landskap och Släktnamn. Hos oss kan du jämföra löner mellan olika yrken. Bidra gärna med din egen lön för att göra statistiken så fyllig som möjlig. Statistik finns uppdelat på län, yrkeskategori och yrke.


All statistik baseras på referenser från användare och är från dagens datum och ett år tillbaka. Senare övergick tjänsten mera till att vara vaktmästare på rådhuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg