onsdag 9 september 2020

Utflykt samariaravinen

Boka aktiviteter i Chania! Gör din nästa resa oförglömlig. Hitta de bästa upplevelserna. På de flesta resmål kan du förboka dina utflykter redan hemma.


Utflykt samariaravinen

Det gör du antingen här eller via vår app – oavsett om du reser med Apollo eller inte. Vill du vänta med att boka dina utflykter tills du är nere på resmålet går det givetvis också bra! Ravinen är lång och man tar sig hit med buss från olika turistdestinationer, det är bara att fråga på närmaste turistinformation. Samariaravinen : Samaria ravinen är en av Chania distriktets populäraste utflykter.


Det är genom utflykterna du kommer nära Kreta. Det kan handla om äventyr i naturen. Eller sevärdheter och spännande intryck av landets kultur.


Utflykt samariaravinen

Men även båtutflykter, shoppingturer och festkvällar med det lokala kökets specialiteter. Vilket du än väljer får du reseminnen som varar längre än solbrännan. En synnerligen varm, lång och ganska stökig kanjon som vida överstiger vad charterturister normalt anses kunna fixa fysiskt. Europas längsta kanjon, säger reseledaren, vilket inte är sant. Njut av en vandring i ravinen på den här 12-timmars utflykten som börjar med en upphämtning i Chania som tar dig till Omalos i de Vita bergen.


Vår grupp hade nöjet att göra vandringen med en duktig guide från Temaresor. Under vandringen fick vi därför en utmärkt guidad vägledning! Denna utflykt är inte är tillgänglig att boka för gäster boende på våra hotell i Almyrida och Kalives.


Barn under år går in gratis i ravinen. Exakt dag för utflykten får du vid ankomst. Med gäckande, mytomspunna djur lurande i terrängen och havet hägrande i fjärran.


Den mest berömda delen av ravinen är “Järnportarna” där ravinen endast är fyra meter bred och bergssidorna upp emot 5meter höga. Men visst blev vi bra sugna på att gå ner i ravinen, men det får vänta till en annan gång. Upplev staden från vattnet. Spendera en trevlig dag på familje-vingårdar och en olivoljefabrik på denna resa från Chania.


Sitt en stund bland doftande olivträd och dyk sedan djupt in. Leden startar uppe i bergen, nära byn Omalos, och avslutas i byn Agia Roumeli, på Kretas sydkust. Här kan man ta sig ett välbehövligt dopp efter den svettiga promenaden. Kreta har allt och är en favoritö.


Här är tips om häftiga sevärdheter och måsten. Från fantastiska stränder som Elafonissi till gammal historia. Att gå hela sträckan tar runt fem timmar, men det finns gott om alternativ för den som vill ta en kortare tur. Att korsa km terräng i denna spektakulära ravin är mer av ett äventyr än en utflykt. Avsluta vandringen i byn Agia Romeli, ta ett svalkande dopp och slappna av.


För tjugo år sedan var jag där med min mormor – en utflykt som blev lite mer äventyrlig än vi hade tänkt oss. Det finns även flertalet andra skyddade djur och växtarter i nationalparken. Det finns gott om vildblommor på vägen genom tallskogen till ravinens botten. Buss från Chania till Xyloskala, där vandringen börjar, tar en timme.


Hemresan går via båt och buss från Hora Sfakion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg