måndag 9 mars 2020

Systembolaget whisky prislista

Varför är det åldersgräns på systembolaget. För tillfället går det inte att beställa till detta ombud. Det finns olika sorters whisky beroende på råvaror och hur tillverkningen går till. Sök bland alla drycker i vårt sortiment.


Vi har stort utbud inom vin, öl, sprit och alkoholfritt.

Du kan även få personliga och skräddarsydda råd om vad som. Vårt uppdrag handlar om folkhälsan. Visionen är ett samhälle där alkoholdrycker njuts med omsorg om hälsan så att ingen tar skada. I så gott som alla länder stavas det ” whisky ” men på Irland och i USA skriver man ” whiskey ”. Tio i topp blended whisky.


De tio mest sålda blended whiskies på Systembolaget under januari-juni i år. Lord Calvert, Kanada (528), 2kronor - 558. Hemsk kemisk arom (spolarvätska), skarp tom eftersmak, men god smak.

Whisky eller whiskey är populärt bland de svenska konsumenterna. Enligt Systembolagets försäljningsstatistik över sprit i allmänhet innehar drycken närmare hälften av platserna på topp 20-listan. Whisky finns ju i alla smak- och prisklasser, och även om det ofta kan bli ganska dyrt finns det gott om fynd i en plånboksvänligare prisklass.


Här bjuder Allt om Vins expert Andreas Grube på bra val - alla under 3kronor. Skotsk whisky framställs genom att mäsk från spannmål destilleras. Spriten måste lagras på fat i minst tre år. Alkoholhalten i den färdiga whiskyn måste minst vara procent.


Cirka procent av all skotsk whisky är blended whisky. Grainwhisky, som destilleras i kolonnapparat till hög styrka och renhet, blandas med maltwhisky. Vi bad nestorn Henrik Aflodfal, mannen bakom whisky -VM, att utse Systembolagets absoluta höjdare i sex kategorier. Det växte – till den enda whiskyguiden du behöver. På köpet fick vi en massa värdefulla whiskytips, idéer till provningar och tre whiskybloggares bästa tips.


Vi får också lära oss mer om de hippa svenska whiskymärkena. Mottagaren utses av professuren i klinisk alkoholforskning vid Lunds universitet, en forskartjänst som Systembolaget delfinansierar. Börja jämföra systembolagets whisky genom att klicka på menyerna ovan.


Fullt möjligt när det handlar om gammal single malt från Islay, Skottland. Allt om Vin listar whiskysorter i Systembolagets allra högsta prisintervall.

Prisvärda whiskies på Systembolaget Här nedan presenterar jag tio whiskies som jag tycker är bland de mest prisvärda i det ordinarie sortimentet på Systembolaget. Irland bidrar med en hel del whiskey på Systembolaget. Allt om Vins Andreas Grube tipsar här om sex stycken riktigt bra irländska whiskeys att skåla i. Att vi svenskar gillar whisky vet nog redan alla som läser detta. Men hur mycket gillar vi det och vad dricks det egentligen ute i stugorna?


Av de 1mest sålda spritdryckerna var hela 39st whisky när året sammanfattades. Finns det planer på att ta in fler miniatyrflaskor med whisky ? Vi försöker att ha ett brett och varierat utbud av miniatyrflaskor. Av dessa är 5-stycken blandförpackningar, och sådana lådor är ju lämpliga att använda i whiskyprovningar.


Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky -evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes. Vårt mål och ambition är att erbjuda alla whiskyentusiaster runt om i Norden en plats att samlas kring och dela erfarenheter. Du kan också få dina flaskor levererade hem direkt till dörren, läs mer nedan. För att se kommande exklusiva lanseringar och kommande lanseringar i beställningssortimentet - Kika under Prislistor och klicka på Prislista konsument. Det beror på att alkoholskatten och Systembolagets påslag skiljer sig åt mellan olika drycker.


Hit går pengarna för olika drycker på Systembolaget (i genomsnitt) För att förklara mer i detalj hur det går till när priserna sätts, måste vi titta på de olika stegen i Systembolagets prismodell. Hur du beställer genom privatimport!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg