onsdag 27 maj 2020

Tecken på att mensen ska komma

Se foton på gamla klasskamrater! Du kanske oroar dig för att du ska få din första mens helt oväntat, vid ett olämpligt tillfälle. Du kan använda trosskydd varje dag i väntan på den första mensen.


På så sätt kan du känna dig tryggare. När den första mensen kommer kan du få en lätt brunaktig flytning i trosorna, eller några droppar blod.

Det är så här att jag skulle ha haft mens den april, cykellängden är på dagar och tror att jag hade äl den april. Alltså mensen är dagar sen och jag har inga tecken på att mensen ska komma och inga graviditetstecken heller Fick höra av en vän att man kan kolla med äl tester men att dom inte är till för det men att man. Har ni några speciella tecken några dagar innen mensen kommer , vad isåfall och hur många dagar innan börjar tecken komma ? Alla Symtomer stämmer in på mej FÖRUTOM att jag inte är mellan - 14! Under de senaste veckorna har jag gått igenom en växtspurt (växt 7cm på 3veckor) och en del andra säger att det är ett tecken på att man snart får mens ! Vill verkligen ha den, för nästan alla i min klass har fått den!


Finns det några tecken på att mensen kommer snart?

Skulle vara snällt om du svarade med några tecken innan så man har en aning om innan man får mens. Jag har flytningar, ja. Du kan förvänta dig din första mens ca år efter de första tecknen på att dina bröst börjar utvecklas, mellan åldrarna och 13. Innan dess kommer du förmodligen att märka gula eller vita fläckar inuti dina underkläder. Du har gått upp eller ner i vikt.


Ibland kan utebliven mens bero på att du är gravid. LÄS OCKSÅ: oväntade saker som händer i klimakteriet. Här är symtom på att klimakteriet är på gång.


Men de första tecknen på klimakteriet kan komma ett decennium tidigare - eller. Det vanligaste sättet att upptäcka att man är gravid är att mensen uteblir. Det är bra att komma ihåg att mensen kan utebli en måna oavsett hur regelbunden den varit förut, utan att man nödvändigtvis är gravid.


Att mensen uteblir kan bero på tex pga stress, oro etc. Det påverkar matsmältningssystemet och kan göra dig trög i magen. Det kan också påverka dig tvärtom, så att du i stället blir lös i magen. Dags att göra ett graviditetstest!


Av: Anne Kolehmainen, uppdaterad av Lisa.

Och jag är lång och allt såntdär som ingår i puberteten och känns verkligen som jag kommer få min mens. Här har vi listat nio vanliga tidiga tecken på graviditet. Du kan ha alla, vissa, några andra eller inga alls.


Alla kvinnor och graviditeter är olika. Det allra vanligaste av de tidiga tecknen , om du har en regelbunden cykel, är att mensen uteblir. Hej på er och välkommen tillbaka till min kanal!


I dagens video pratar och visar jag er hur jag bete mig när min mens är på G. Glöm inte att tumma upp om ni tyckte att videon var bra och premnuerna gärna om ni vill se mig i fortsättningen. Cirka procent upplever besvär under klimakteriet. Det första tecknet på att menopausen och klimakteriet närmar sig är att mensen är (blir) oregelbunden. Först kan mensen komma oftare än vanligt för att sedan avta och att det går längre perioder mellan menstruationerna, upp till tre-fyra månader.


Känslorna kommer att komma och gå, och de är inte farliga även om de kan vara obehagliga. Kan vara en bra tid i livet. Det kan kännas skönt att inte längre ha pms, mens och mensvärk.


Nu äter jag p-piller så då varierar tecknen , men jag vet ju på vilket sockerpiller den kommer. Innan kände jag alltid att den skulle komma ca ett dygn i förväg. Det gjorde inte alltid ont utan det kändes helt enkelt bara.


Var så i åtta år innan jag började äta p-piller. Om din mens är en vecka sen kan du testa att göra ett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg