torsdag 28 januari 2021

Vindskivor i plåt

Det billiga byggvaruhuset online. Snabb leverans, oslagbara priser! Plåten är svensktillverkad och klarar det tuffa skandinaviska klimatet.


Vindskiveplåten monteras på husets vindskivor och täcker skarven mellan tak och vindskiva och skyddar på så sätt både skarven och vindskivorna från regn och snö. Förr spikades ofta en bräda ovanpå vindskivan som skydd.

Den kallades vattbräda eller vattenbräda. För att öka takets livslängd är det därför viktigt att vindskivorna underhålls regelbundet. På äldre, traditionell bebyggelse är vindskivorna ofta smyckade med vackra figur-sågningsarbeten. Beställ dina plåtvindskivor hos oss så tillverkar vi dom efter måtten du skickar in. Kundanpassade mått tex vindskivor , fotplåt.


Vill du beställa vindskivor i olika mått så finns en länk längst ner på sidan där du kan komplettera din beställning. Om du är ny kund och känner dig osäker på hur du beställer produkter eller om du har frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Vindskivan av plåt skruvas fast ovanifrån med farmarskruv på husets befintliga vindskivor och är avsedda att täcka skarven mellan tak och vindskiva. Den skyddar både skarven och träskivorna från nederbörd. Vindskivor är ofta förknippade på äldre hus med snickarglädje och det är viktigt för husets utseende att du för över måtten och stilen när du byter de tidigare satta vindskivorna och snickarglädjen.


Vi har räknat på material för en meter gavelsprångsbyte med dubbla vindskivor och vindskivebeslag i plåt. Välkommen till Jönssons Plåtslageri i Helsingborg AB! Vi är ett erfaret och kompetent plåtslageri som utför alla slags arbeten inom tak och byggnadsplåt. Jag klädde mina vindskivor. En plåtis kom hem, tog mått.


Kom tillbaks några dagar senare och skruvade upp de skräddarsydda plåtarna. Det gick snabbt, blev snyggt och kostade en bråkdel av vad det skulle kosta att byta ut till nya vindskivor i trä. Re: Hur fäster ni plåten på vindskivorna ? Hej, Skall också skruva på vinskivebeslag när vindskivorna kommit upp. Farmarskruv skall det vara. Men man kan ju kolla varje år hur det ser ut.


Inte vet jag hur hårt man skall skruva(hårt antar jag), förborra behöver man tydligen inte heller.

Dem förhindrar att vinden får fäste i takplåtar eller sidotakpannorna och blåser iväg. Vindskivorna är beklädda i plåt och är speciellt viktiga därför att dem skyddar taket mot väder och vind. Med ett vindskivebeslag i plåt får du ett mycket hållbart skydd för den annars utsatta skarven mellan taket och vindskivan.


Plåt vid vindskivor kan vibrera när det blåser och då kan spikarna krypa ut och vatten tränga in. Kontrollera att plåtarebeten runt skorste- nen, om sådana finns, är i gott skick. Till MeraTaks produkter finns passande vindskivor , som varieras beroende på funktion, taktyp och personlig smak. Kennets plåt är din lokala plåtslagare i Falkenberg.


Vindskivor och vattbrädor gör ett betydelsefullt jobb med att skydda hustaket mot vind och att förhindra att vatten och skräp kommer in under takbeläggningen. Ta därför för vana att se över dem med jämna mellanrum så att uttjänta, ruttna brädor byts ut. Byggoteknik är ett teknik- och kunskapsföretag som utvecklar och säljer system för besöksräkning.


Kunskapsbanken på byggoteknik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg